Dette indlæg er sponsoreret.
Alle danske bilejere er tvunget til at have en bilforsikring, hvilket nok egentlig er en meget god ide. På den måde er du nemlig ikke tvunget til at betale ud af egen lomme, hvis et trafikuheld skulle indtræffe. Alligevel kan det gå hen at være en stor og forstyrrende størrelse i mange budgetter, som man i hvert fald gerne vil gøre så lille som muligt. Hvis man bare har fået forsikringen med bilen eller har skrevet under på det første og det bedste, er der heldigvis rig mulighed for at spare penge på sin bil. Hvis du gerne vil danne dig en forståelse for prisforskellene, så tjek en billig bilforsikring her.
Undersøg markedet
Det første skridt i den proces er at undersøge markedet ordentligt. Der findes masser af forsikringsudbydere, ikke mindst når det kommer til bilforsikringer, fordi de, som nævnt tidligere, er tvungne. Desuden er det ikke særligt svært at sammenligne mange forskellige udbydere, takket være internettet, og angiveligt kan der være helt op til 50% prisforskel. Fordi faktorerne i en prisvurdering varierer fra udbyder til udbyder, kan du dog ikke regne med, at den samme udbyder altid er billigst.
Når du har gjort feltet smallere, så forsøg også at ringe til nogle af dem. Selvom du har dem i røret, er det dog vigtigt, at du lærer at sige nej. Forsikringsudbydere er nemlig mestre i at bilde en ind, at man har brug for meget mere, end man egentlig har. Det forklarer blandt andet de mange tilvalgsordninger, som de fleste forsikringsselskaber kører med i en eller anden udstrækning. De strækker sig lige fra den normale kaskoforsikring, der sørger for, at også din egen bil er forsikret i tilfælde af en ulykke, til vejhjælp og såkaldt glasforsikring.
Tænk på det store billede
Når du endelig er i gang med at finde et sted for din bilforsikring, kan det desuden være en god ide at flytte alle dine andre forsikringer i samme ombæring. De fleste selskaber tilbyder nemlig en såkaldt samlerrabat på op mod 30%, hvis man har alle sine forsikringer hos et selskab. Det betyder selvfølgelig, at der er lidt flere tal at regne med, men som oftest er det altid det værd. Er det upraktisk, kan det andet dog også lade sig gøre.
Hvad angår bilforsikringen selv er der dog endnu et par modifikationer, du kan lave for at gøre den ekstra billig. Deriblandt finder du for eksempel ideen om at sætte selvrisikoen op. Selvrisikoen er den absolutte mængde, du selv betaler i tilfælde af en ulykke, og jo højere denne er, jo mindre vil du skulle betale til din bilforsikring, så længe du er ulykkesfri. Derfor er den nemmeste måde at holde prisen på sin bilforsikring nede også at holde sig ulykkesfri. Så skal man nemlig ikke til at betale selvrisiko, ligesom forsikringsselskabet selvfølgelig tager mere, hvis du lader til at være en uansvarlig bilist. Den billigste bilforsikring får du altså ved at forebygge ulykker.