Lav lækker kaffe på kontoret hurtigt og nemt

Dette indlæg er sponsoreret.

Det kan hurtigt blive kedeligt med den trivielle neskaffe, som er den hurtige og nemme løsning til de travle hverdagsmorgener. Der er dog en måde, hvorpå det stadig kan være hurtigt og nemt samtidig med, at det er super lækkert! Med en kaffesirup får du hurtigt piftet den almindelige hverdagskaffe op, så den smager himmelsk. Der findes et hav af forskellige varianter, så du kan få lige præcis den smag du foretrækker, eller prøve at eksperimentere lidt med din kaffe.

Hvad er kaffesirup?

Kaffesirup er en koncentreret og tyktflydende sukkeropløsning. Både mørk og lys sirup er biprodukter af produktionen af det raffinerede hvide sukker. Fremstillingen af sukker foregår således, at sukkeret opløses i vand eller saft, som eksempelvis er tappet af ahorn- eller birketræer. Herefter dampes væsken ind, indtil den har fået en intens aromatisk smag og en tykflydende konsistens. Der skal overraskende meget væske til at indkoge en lille mængde sirup. Til kaffesirupper bliver der herefter tilsat lækre smage, såsom vanilje, karamel eller hasselnød.

Sådan bruger du kaffesirup

Kaffesiruppen bruges som en ekstra tilføjelse til din kaffe. Nogen vil måske erstatte sødetabletten eller sukkeret med kaffesiruppen, fordi den giver meget sødme, men ellers giver den blot et ekstra strejf af smag til kaffen. Det er forskelligt hvor meget kaffesirup man foretrækker at komme i sin kaffe, så der må man smage sig frem. Mange foretrækker især at komme kaffesirup i iskaffe som et ekstra strejf af smag, til en lækker og læskende drik om sommeren.

Du kan bruge kaffesirup til meget andet end kaffen

Selvom navnet måske snyder, så er det ikke blot kaffe som kaffesiruppen kan bruges til. Der er et hav af muligheder til anvendelse af kaffesiruppen, og kun fantasien sætter grænser. Man kan eksempelvis bruge kaffesiruppen til desserter og bagværk. Du kan faktisk helt erstatte sukkeret i bagværket med sirup i stedet, og du vil få langt mere smag og aroma, end det almindelige hvide sukker ville give. Du kan også pifte din morgenmad op med lidt lækker sirup, f.eks. på en omgang havregrød eller skyr.

De mange forskellige smagsvarianter af kaffesirup

Der findes et utal af forskellige kaffesirupper, med forskellige smage. Det store udvalg af smagsvarianter giver også mulighed for at eksperimentere i køkkenet. Du kan eksempelvis anvende chokoladesiruppen som et lækkert supplement til isdesserten, eller lave et kedeligt glas mælk om til en super lækker chokoladedrik. Hasselnøddesiruppen kan bruges som smagsgiver til diverse desserter, og den gør det også formidabelt som erstatning for sødemiddel eller sukker i en cappuccino. Der er også klassikerne – karamel og vanilje – som er et must-have i køkkenet, eftersom disse smage altid er sikre vindere, og giver uanede anvendelsesmuligheder. Du kan også få en spændende irish cream-smag, som er eminent til dem som godt kan lide et skud Bailey i kaffen, og den kan erstatte diverse kaffelikører som du ellers ville bruge i drinks.  Fælles for alle disse forskellige smagsvarianter er, at de kan bruges til utrolig mange forskellige ting, men at de selvfølgelig altid er en sikker vinder i kaffen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *